Spring til indhold

Bedste land til ski?

Når du skal på vinterferie, hvor tager du så hen? De fleste danskere tager faktisk på skiferie i vinterland. Det kan være, det er til Italien eller Norge. Det kan også være, at det bliver til Frankrig eller Østrig. I de seneste år har Østrig virkeligt været et meget populært sted for skirejser.

Det er forståeligt, at vi tager til alperne, eller til Sverige eller Norge for at stå på ski der. Selvom der kan komme meget sne i Danmark, så vil vi helst undgå, at der ikke er sne, når vi gerne vil stå på ski.
Derfor planlægger vi vores skirejse i god tid. Det er også fornuftigt. I Danmark er vi vant til slud og regn og storm, og vi stoler ikke på sneen, som måske falder. Vi har heller ikke bjergene, så der er god grund til, at vi tager afsted på skiferie.

Gode tips til valg af rejseland

Når du planlægger din skiferie, og vil være sikker på, at den bliver en af de bedste skirejser, du overhovedet kommer på, så er der nogle tips, du kan bruge:

Planlæg ferien i god tid. Det er faktisk, noget, du bør begynde at gøre allerede i sommeren før du og din familie skal på skiferie. Ja, jeg ved det godt. Det kan være lidt underligt at planlægge en skirejse i juli eller august måned, når dagene stadigt er lange, og det er lunt og godt vejr. Men ikke desto mindre. De bedste skirejser bliver planlagt i god tid.

Det sikrer, at du har flere muligheder for at vælge, hvor I skal hen, og at du kan finde det rigtige sted for jer at bo og boltre jer i sneen. Til den bedste pris. I modsætning til at bestille skiferien i sidste øjeblik så kan du faktisk spare rigtig mange penge ved at være ude i god tid. Og det, vi tjener ind på gyngerne, det kan vi så bruge på karrusellen:

Når du er ude i god tid, så sikrer det også, at du får mulighed for at tjekke, om dit udstyr til skiferien er i god stand. Og du kan nå at købe nyt udstyr, hvis det, du har, ikke er passer i størrelsen, eller du måske har mistet noget. Fx solbrillerne. Og når det alligevel er sommer, og du har solcremen fremme, så husk, at den får du også brug for i skiferien.

Hytte eller hotel

Du bør også overveje, om I skal bo i en hytte eller på et hotel. Der er fordele og ulemper ved begge former for indkvartering: En hytte giver jer muligheden for at have jeres privatliv i fred. I kan lave maden i selv sætter pris på. I kan larme, uden at det generer nogen.
Et hotel kan tilbyde komfort, som måske er det, I har brug for: Spa, swimmingpool, restaurant mv. Det er jeres valg. Begge muligheder er gode.

Det kan tage tid at få planlagt en skiferie for en familie, men det betaler sig, og glæden, du får ved at kunne komme hjem og fortælle om sneen, udsigterne, bjergene, skoven, naturen vil helt sikkert få dig til at tænke, at du har været på den bedste skirejse nogensinde.