Spring til indhold

Black Note og Dinner Lady?

Jeg var sammen med nogle venner sidste lørdag. Det var faktisk ret hyggeligt. Men på et tidspunkt, der følte jeg mig virkeligt akavet. De andre talte nemlig om at dampe. De talte om forskellige mærker og smage, og jeg sad bare der i hjørnet og lignede et stort spørgsmålstegn. Jeg brød ikke ind i deres samtale med alle mine dumme spørgsmål. I stedet for lavede jeg nogle mentale noter om hvad det er, jeg lige skal på nettet og undersøge. Blandt mine noter er der en frase, som hænger fast: ”Du skulle prøve at smage Black Note, den er virkelig fed. Du får en god tobaksoplevelse.”

Tænkte på musik

Lige da jeg hørte frasen, kom jeg til at tænke på musik. Black Note betyder Sort Node. Jeg lavede sådan et associationsspring til Blue Note (blå node). Men sammenhængen med tobaksoplevelser kunne jeg ikke lige finde. Så jeg søgte naturligvis efter Black Note på min PC derhjemme. Og ret hurtigt fandt jeg ud af, at det er navnet på et brand, der sælger forskellige e-væsker – denne slags –  til e-cigaretter. Jeg fandt også ud af, at brandet er ret kendt, fordi smagen minder meget om tobak. Måske minder dampen også om tobaksrøg, jeg ved det ikke. Er sådan set ikke så interesseret i det. Jeg ryger jo ikke og har ikke brug for en e-cigaret.

Dinner Lady?

Der var også en anden frase, som jeg huskede. ”Jeg kan bedst lide Dinner Lady!” Hvad for noget? Dinner Lady? Sådan en dame til middag. En selskabsdame? Jeg måtte bare finde ud af, hvad den person, der havde nævnt det, talte om. Jeg kendte ikke den person i forvejen, og det var helt nyt for mig at lytte til samtalen om at dampe. Jeg fandt hurtigt ud af, at Dinner Lady er et mærke indenfor e-væsker. Det er et engelsk mærke, som har pakket de der væsker ind i flot og farvestrålende emballage. Det er – så vidt jeg forstår – mest væsker, der har frugtsmag.

Fersken som røg?

Tanken om at ryge fx en fersken er lidt fremmed for mig. Men hvorfor ikke. Det er måske meget mere behageligt, hvis man altså er en slikken ryger. Jeg ved det virkeligt ikke. Jeg har ikke prøvet det endnu. Men jeg kan da ikke lade være med at tænke på, at de gange, hvor jeg har gået forbi en, der sad og dampede, og der har været en sødlig duft, så har det muligvis været, fordi han eller hun har brugt Dinner Lady i deres e-cigarets tank. Jeg har jo lært, at man kan få Dinner Lady, væsker med alle mulige dufte. Alt lige fra sure citroner til cola-smag. Det er lidt interessant. Jeg kan da faktisk godt sidde her og blive lidt slikken og få lyst til at prøve at dampe med væsker fra Dinner Lady. Hvis jeg bare vidste sådan, lidt mere præcist hvad der skal til, for at man får den gode oplevelse. Jeg tror, at jeg vil gå ned til den forretning, der ligger nede på hovedgaden i morgen, og få en snak med dem om, hvad man skal starte med som begynder-damper.