Spring til indhold

Coaching løste det

Min mand er ansat i kommunen. I miljøafdelingen. Han er glad for sit job. Han er god til det. Og han har en masse gode idéer, som han får lov til at prøve af. Men han er også stresset. Det har noget at gøre med, at der hele tiden sker interne ændringer i kommunens struktur – sådan organisatorisk og bureaukratisk set. Men der sker også hele tiden ændringer i lovgivningen for mht. klimaforbedringer i boliger og på institutioner. Det sætter et voldsomt pres på ham.

Konstant på

Han skal hele tiden holde sig opdateret på det lovgivningsmæssige, og så skal han hele tiden lære de nye interne arbejdsgange. På et tidspunkt blev det så slemt for ham, at han måtte sygemelde sig. Det var egentlig ikke, fordi han var fysisk syg. Han var bare ikke i stand til at finde hoved eller hale i noget som helst.

Stresscoaching

Jeg fik ham overtalt til at prøve noget stresscoaching hos en Master Stresscoach. Det var på det tidspunkt ikke noget, man talte meget om. (Det er mere end 15 år siden nu.) Men dengang havde jeg læst en artikel om det og syntes, at det kunne være værd at prøve. Han kom i et stresscoachingforløb dengang, og det virkede. Han fik lært at tage kontrol over sig selv og sine tanker. Han fik lært at håndtere sin stress. Og det var han rigtigt glad for.

Eget initiativ nu

Han har siden da selv taget initiativ til at kontakte en stresscoach hvert eneste år. I de perioder, hvor han føler, at nu løber det løbsk for ham. Og det er det bedste, han har gjort for os og vores liv sammen. Han siger ofte til mig, at han tit taler med kollegaer om, hvor meget lettere og gladere han føler sig, fordi han har fundet ud af, at stresscoaching kan hjælpe ham igennem svære perioder. Og det hjælper jo – det ved vi, og vi læser også om andre, der har glæde af det.