Spring til indhold

En nordjysk flytning

Der er sket rigtigt mange forandringer i min venindes liv i løbet af det sidste år. Det hele startede med, at hun blev alene. Hendes mand ville skilles. Man kan sige, at de var heldige, at de ikke har børn. Selvom det tog hårdt på hende, så er det faktisk endt med, at hun har det rigtigt godt i dag. Måske bedre end mange mennesker i virkeligheden har det.

Efter at de havde skrevet under på skilsmissepapirerne, skulle de så dele boet. Og hun ville flytte. Helt væk fra byen. Hun besluttede, at hun ville flytte til et sted, hvor der er skøn natur. Og det skal jeg love for, at hun har fundet. Hun tog på adskillige rejser til Jylland for at lede efter et sted, hvor hun kan bo rimeligt, passe sit arbejde og samtidigt få tid til at udvikle et nyt socialt net. Hun fandt stedet i Mariagerfjord kommune. Så det blev altså der, hun flyttede til.

Flyttefirmaet

Det første, hun naturligvis gjorde efter at have fundet stedet, var at finde en bolig. Det næste var så at finde et flyttefirma i Hobro, der ville påtage sig at hente hendes ting her i København og få dem sendt til Hobro. Hun kiggede efter et lokalt firma. Altså et flyttefirma med base i Nordjylland: https://hmsdanmark.dk/flytning-nordjylland. Det gik gnidningsløst for hende. Hun fandt både bolig og flyttefirma på en enkelt dag.

Opbevaring skete i Århus

Det, som hun bare ikke havde tænkt på, var, at nogle af hendes ting er ret store og passede ligesom ikke ind i hendes nye bolig. Den er ret lille. Hun mente, at, nu hvor hun er alene, har hun ikke brug for så meget plads, som da hun levede sammen med sin eksmand. Så derfor måtte hun sørge for, at fx hendes store skrummel af en U-sofa kom til opbevaring i Hobro. Det var ikke noget problem at finde sådan et sted. Hendes håb er jo, at hun finder en ny partner, og at de måske finder ud af, at de vil bo sammen. Indtil da skal hendes elskede sofa opmagasineres. Hun var glad for stedet – det lå dog i Århus.

Det næste, hun gjorde, var så at melde sig ind i en lokal sejlklub, der ligger ved fjorden. Her tog hun skipperbevis og lærte også at sejle og lægge ruter. Hun møder mange søde mennesker nede i den klub, fortæller hun. Så hun er glad.
Samtidigt med at hun flyttede til Hobro, fandt hun også et nyt job. Det er ikke et fuldtidsjob, men hun kan sagtens forsørge sig selv med den indkomst, hun har. Og hun har ekstra tid til sig selv. Også selv om sejlklubben tager en del af hendes tid.
Ja, hun er en glad kvinde, som har fået nye interesser, og er i fuld gang med at udvikle et nyt liv.

Et godt liv igen

Sidst jeg så hende, så hun dejlig ud. Frisk og smilende. Glad. Det var slet ikke den samme lidt indesluttede kvinde. Tværtimod. Det var en rigtig god oplevelse at besøge hende her i sidste weekend. Jeg er glad for, at vi holder forbindelsen, selvom hun ikke bor i samme kvarter som jeg længere. Når jeg kan se, at det går godt for hende, så er jeg glad. Og hun fandt jo gode leverandører af alt, hun havde brug for – også selve flyttefolkene.