Spring til indhold

Erstatning ved arbejdsskade

For et år siden faldt min far ned fra et stillads og brækkede begge sine arme og sin hofte. Han er murer. Han er dygtig, har en masse erfaring og har et godt job hos en stor entreprenør. Men han er ikke helt ung længere, og han bliver hurtigere træt. Ikke desto mindre, så arbejdede han virkeligt meget. Han troede ikke, at der ville ske nogle uheld. Men det gjorde der jo. Han faldt ned brækkede arme og hofte og måtte ligge på hospitalet i ret lang tid. De var nødt til at sætte nogle skruer ind i armene, og hoften skulle have tid til at hele. Den slags tager tid. Så han fik fat i en arbejdsskade advokat – nemlig dem her: https://bjsj.dk/erstatningsadvokater/arbejdsskader/, der kunne hjælpe ham, og min mor med at tale med forsikringsselskaber, sin arbejdsgiver og forhåbentligt sikre, at han ville kunne få løn, selvom han var sygemeldt.

Hjælpsom advokat

Advokaten var meget hjælpsom og fortalte, at der ikke var nogle problemer med entreprenøren. Hans forsikring dækker alle omkostninger til erstatning og tabt arbejdsfortjeneste. Der ville ikke være nogen problemer med, at han måske ville miste sit job. Og han fik naturligvis løn. Så vi troede, at alt var godt.

Efter godt 2 måneder begyndte min far så at gå til genoptræning. Han kæmpede med smerter og den ene af armene ville ligesom ikke, helt som han ville have – eller som fysioterapeuten ville. Der var så mange smerte og fysioterapeuten, kunne ikke helt forstå hvorfor. Træningsprogrammet var jo ikke så hårdt igen, og han gik meget langsomt frem i programmet. Entreprenøren, som min far arbejder hos, var ved at blive lidt utålmodig også. Han besøgte min far derhjemme og talte om, at de måtte finde en anden ordning på et fremtidigt samarbejde.

Armen kræver mere

Efter endnu 2 måneder anbefalede terapeuten, at han fik set nærmere på den arm. Den blev røgten fotograferet, og lægerne kunne se, at en af de skruer, der i sine tid var blevet sat ind, måske sad og trykkede på en nerve. Det kunne være årsagen til de stærke smerter.
Min far skulle derfor opereres, og det var han bestemt ikke glad for. Lægerne, sagde han, elsker at skære i os, og de kommer ikke nogen vegne. Han var ret bitter. Det er lang tid for en mand, som er fysisk aktiv på sit arbejde, ikke at kunne arbejde.

Han blev indlagt, og lægerne rettede fejlen. De fik sat skruen rigtigt i. Min far var ikke særligt forhåbningsfuld. Han var bange for, at armen aldrig vil blive som før igen.

Patienterstatning

Han kom i genoptræning igen. Og denne gang gik det hurtigt for ham. Armen var tilbage til fuld brugelighed igen i løbet af en måned. Og i løbet af den måned klagede han til Patienterstatningen for at få erstatning for den tabte tid, og de udgifter, han har haft til fysioterapeuten. Hans advokat, som havde hjulpet ham med arbejdsskade erstatningen, hjalp ham denne gang med at få patienterstatning. Heldigvis. En fysioterapeut er ikke billig. Og en murer, der ikke er arbejdsdygtig, er utålmodig og bekymret. Det er en dårlig kombination i et hjem, hvor fremtiden lige pludselig er usikker.