Spring til indhold

Frederiksberg er sikkert

indbrudstyv i aktion

Alle statistikkerne fortæller, at der sker færre og færre indbrud i Danmark. Det betyder dog ikke, at der ikke sker indbrud. Statistikkerne fortæller da også, at de fleste indbrud sker i storbyerne – især i Københavnsområdet. Derfor er det fornuftigt, at du sikrer dig godt, så du kan føle dig tryg i din bolig. Om det er i en lejlighed eller i et enfamilieshus i en af Københavns omegnskommuner, du bor i, så er sikkerhed en faktor, du ikke skal glemme. Indbrud er aldrig behagelige at opdage. Og de kan faktisk også være kilde til alvorlige psykiske lidelser – såsom angst eller depressioner. Derudover er de også kilde til et længere og måske meget bureaukratisk forløb med meget korrespondance frem og tilbage med dit forsikringsselskab.
Hvordan sikrer du så din bolig? Ja, nogle vil sige, at du skal sørge for at sætte en tyverialarm op.

Sikre låse er nummer 1

Det er nok en god idé. Men, der er et men: En alarm kan ikke forhindre et indbrud! En alarm siger (alarmerer) først til, når tyven allerede er brudt ind. Ok, den kan forskrække tyven, så han eller hun bliver forsinket i at komme væk igen. Mere kan en alarm ikke. Det er derfor rigtigt fornuftigt, hvis du sikrer din bolig med tidssvarende og sikre låse. Og det skal du ikke bruge en alarmcentral til. Du skal have fat i en låsesmed i København, hvis du bor dér. Og det kan sagtens være en billig låsesmed. Låsesmede udfører nemlig gratis låsetjeks. Det vil sige, at de kommer og besøger dig og tjekker, at dine låse til din bolig er tidssvarende og sikre.

Er der måske en lås, som ikke er sikker, så vil låsesmeden naturligvis skifte den ud for dig – eller måske bare omkode den. Udskiftning eller omkodning af låse er dog ikke gratis.Det kan også godt være, at låsesmeden anbefaler, at du sætter en ekstra sikkerhedslås i døren. Dette er ofte også en rigtig god idé. Der findes forskellige sikkerhedslåse, og du kan vælge om det skal være en stor en, som kræver lidt mere arbejde fra låsesmedens side, eller om det skal være en mindre lås, som dog skal åbnes indefra, inden du (eller en indbrudstyv) kan komme ud.

En lokal låsesmed på Frederiksberg

Står du i den situation, at du skal flytte, fx til Frederiksberg, så vil det være supersmart af dig, hvis du sørger for at tilkalde en låsesmed på Frederiksberg, som kan komme og tjekke låsene, inden du flytter ind. Og under alle omstændigheder, så skal du sørge for at få omkodet de eksisterende låse. Du ved nemlig ikke, hvem der har nøgle til din nye bolig. Og ja, igen: Lyt til din låsesmeds gode råd om, hvordan du sikrer din bolig bedst med god tyverisikring. Det behøver ikke at koste en formue. Pengene, det vil koste dig, vil være investeret i din sikkerhed. Dertil kommer også, at når du har tidssvarende låse i din bolig, så har du bedre muligheder for at forsikringsselskabet dækker dit tab, hvis indbruddet alligevel sker. Mange forsikringsselskaber har nemlig bestemte regler for, hvordan en bolig skal sikres, når der skal tegnes forsikring hos dem.