Spring til indhold

Guitarer til børn

Det er lidt ærgerligt, når man skal i byen for at bytte julegaver. Jeg har gået og udskudt det så længe som overhovedet muligt. Men i dag – lørdag formiddag – bliver jeg nødt til at køre ind til centrum sammen med min søn, så vi kan få byttet den guitar, han fik af os i julegave. Min søn er 11 år gammel og meget høj af sin alder. Han ligner faktisk en på 16. Det giver ham nogle problemer, men vi kan ikke gøre andet end at trøste ham og fortælle ham, at han vokser fra det, når han er helt nede i kulkælderen, over at de jævnaldrende driller ham. Vi – min kone og jeg – havde været inde i butikken for at købe en guitar til ham.

Det med musik

Vi er ikke selv så interesserede i musik, men han har vist stor interesse, og en af musiklærerne har faktisk talt med os om, at han har et talent. Vi skulle måske overveje, at han kommer på et musikgymnasium, når han når dertil. Og da han ønskede sig en guitar i julegave, var det sådan en, han skulle have.

Inde i butikken fik vi fat i en, der ved en masse om guitarer. Han var meget hjælpsom. Da vi fortalte ham, at vi skulle have fat i en guitar til vores dreng, spurgte han om, hvor gammel han er. Vi fortalte ham det og fik at vide, at vi kunne købe en billig børneguitar her: https://www.danguitar.dk/musikinstrumenter/guitar/borneguitar . Han forklarede os en masse om, at det er vigtigt, at guitaren passer til drengen, så han ikke bliver skuffet over den, når han spiller på den. Det gav ligesom god mening. Vi tænkte slet ikke på, at det som ekspedienten mente, var, at guitaren skulle passe til drengens krop. Vi tænkte mere på sådan noget med klang og pris.

Vi købte den

Så vi købte børneguitaren, som han foreslog. Den blev pakket ind i en flot æske og massevis af gavepapir. Vi fik den med hjem og glædede os til at give den til vores søn. Han fik sin guitar, og vi kunne med det samme se, at vi ikke havde tænkt os om, da vi købte den. Den er nemlig alt for lille til ham. Han er jo høj og har lange arme. Han blev glad for guitaren, men vi kan godt se, at han får problemer med den. Han sidder og krummer sig sammen over den, og hans hænder er simpelthen for store. Så vi lovede ham, at vi bytter den til en større model, og han skal med ned i butikken, så vi kan være sikre på, at han får en god guitar, som han kan lære at spille på.Det er jo stadig en billig guitar.

Og det er den mission, vi skal ud på i dag. Vi har pakket børneguitaren ned i æsken. Vi håber virkeligt, at vi ikke får problemer. Ekspedienten sagde jo, at vi godt kan bytte den. Jeg håber bare ikke, at vi er for sent på den. Han nævnte en dato, som jeg ikke kan huske. Hvis vi ikke kan bytte den, ja så må vi jo bare sætte den til salg som brugt.