Spring til indhold

Hawaii specialist

Det er onsdag aften. Vi sidder i sofaen og kigger lidt på TV. Jeg har mit strikketøj og nørkler med det. Min mand læser avisen på sin iPad, mens han også ser nyhederne. Vi er nået til vejrudsigten, og den er kedelig: Regn og udsigt til stærk storm. Uf. Pind nr. 25 er færdig. Det går langsomt med den bluse, jeg er ved at strikke. Jeg lægger strikketøjet fra mig, tager en slurk kaffe. ”Du, jeg var inde i byen i dag. Jeg kom forbi et rejsebureau, som er specialiseret i Hawaii rejser. Jeg synes, at vi skal give dem en rejse dertil.” Mm mumler min mand. Han er fordybet i en artikel om en bankskandale. ”Ja, hvis du synes”, siger han. ”Ja, det synes jeg. Jeg synes, de skal have en rigtig romantisk bryllupsrejse til Hawaii. Sådan du ved med blomster, palmestrande, flotte solnedgange og al sådan noget.”

Bryllupsrejse?

Vores datter skal giftes. Hendes udkårne er en rar ung mand, og de er rigtig glade for hinanden. De har boet sammen i et par år nu, og de synes, at nu er de klar til næste skridt i forholdet: Ægteskab og børn og familie. De er i fuld gang med at planlægge brylluppet. Det bliver til september. Det bliver også en større udgift for dem. De vil helst selv stå for alle udgifterne til festen. Min kommende svigersøn har en meget stor familie, som alle sammen kommer, så de får nok ikke råd til en bryllupsrejse lige bagefter. Selvom de har gode jobs begge to, så er det alligevel sin sag at holde fest for 120 mennesker her i byen.

Dyre vaner 🙂

Vi har opdraget vores datter til at have dyre vaner, så vi er overbeviste om, at menuen og stedet de vil holde festen, vil være i topkvalitet. Men alligevel. De har endnu ikke en stor opsparing, og hvis der kommer børn snart, så kan det tage lang tid, før de sådan kan rive ca. 100.000 kr. ud af budgettet og tage på ferie.

Min mand svarer ikke. Artiklen handler vist om hvidvask af penge. ”Synes du ikke, det er en god idé? De har jo sagt, at de ikke vil til Bali eller Thailand, fordi det gør alle, så jeg tænkte, at Hawaii må være en god idé. Det er ligesom i den anden retning, hvis du forstår, hvad jeg mener…”

”Jo, det er en god idé, men ved du, hvornår de har tid til at tage af sted? Det er jo ikke sikkert, at de kan få fri begge to lige efter brylluppet.”
”Det er rigtigt, men jeg har talt med bureauet om det. Vi kan give dem et gavekort til en rejse til Hawaii. Så kan de besøge det og bestille en rejse, når de ved, hvornår de kan tage af sted. De skal da på bryllupsrejse, tænker jeg.”
”Fint, det lyder som en god idé. Vil du sørge for det?”
”Ja da, det skal jeg da nok gøre. Hvad siger du til, at jeg også booker en rejse til os? Vi kunne da godt trænge til 10 dage langt væk nu her i foråret. Jeg så, at bureauet med Hawaii rejserne har et godt tilbud lige nu.”