Spring til indhold

Hele Københavns blomsterbutik

Ja, ja, ja – vi kender dem – alle sammen: Sig det med blomster! Roser er røde, violer er blå… Til dagligt synes vi måske, det er floskler. Men det er altså vidunderligt, når det ringer på døren: Jeg har en levering til Dem frue.” Når man så lukker døren op, og der står et ungt menneske med forfrosne fingre og rød dryppende snude, som skal levere en buket blomster til fruen her, så kan jeg ikke andet end blive meget rørt.

Sig det med blomster

Der findes en person, som har taget sig sammen til at fortælle mig – med blomster, at jeg er sød. Måske ikke helt så sød som et sommerduftende jordbær. Men den person har taget sig tid til at finde en blomsterforretning, som har blomsterlevering i København, og han / hun har brugt tid på at vælge en fin buket til mig. Det er da rørende. Og den unge mand eller kvinde, som leverer blomsterne, ser rigtig glad ud, når de ser mit smil og glæden i mine øjne.

Jeg blev så rørt forleden aften, da det skete: Hun stod der i døren med sine frysende fingre. Tog imod min underskrift på, at jeg har modtaget blomsterne. Da jeg ikke kunne lade være med at læse kortet, som fulgte med lige med det samme, så hun, hvor rørt jeg blev. Hun klappede i hænderne, nærmest råbte ”tillykke”. Helt uden nogen form for hæmning. Udtrykte bare sin glæde på mine vegne. At levere blomster i København er måske ikke det sjoveste job, men den unge pige, blev bare så glad for at se min glæde.

Jeg blev lidt paf over hendes ’tillykke-udråb’. Spurgte hende, om hun ville have en kop te, så hun kan klare at komme videre i frosten. Hun takkede nej med et sødt smil, fortalte, at hun håber de næste 3 leveringer, hun har at udføre, vil være lige så dejlige som denne.