Spring til indhold

Hulmursisolering inden installering af varmepumpe

  • af
varmepumpe og isolering

Hulmursisolering inden installering af varmepumpe er mere eller mindre et must. Vi danskere bliver mere og mere miljøbevidste, og samtidig bryder vi os ikke om at fyre for fuglene. Derfor er der også mange af os, der vælger at renovere huset for på den måde at spare penge i længden.

Der er dog forskel på, hvor godt diverse former for renovering kan betale sig, så sæt dig ind i tingene, hvis du ikke har råd til at efterisolere hele huset på én gang. Den type af isolering, der bedst kan betale sig, er hulmursisolering, få tilbud her.

Hulmursisolering

Grunden til at hulmursisolering er så vigtig, skyldes den store flade som taget ofte er. Dermed kan der forsvinde rigtig meget varme ud af loftet og taget, hvis der ikke er isoleret ordentligt. Yderligere skal man heller ikke glemme, at varme stiger opad.

Loftet er dermed det sted, hvor varmen naturligt vil søge hen, så det er vigtig at varmen mødes af tilstrækkelig hulmursisolering. Især i ældre huse halter isoleringen, så det er en god idé at efterisolere, hvis dit hus er har nogle år på bagen.

Er det svært?

Hulmursisolering er ikke en kompliceret proces – især ikke hvis man har adgang til sit loft. Alligevel vælger de fleste at hyre håndværkere, og det er der god grund til. Arbejdet med at isolere er på ingen måde behageligt, da det støver og generer både hud og øjne.

Samtidig kan det også være svært at få isoleret korrekt. Dette kræver evner indenfor håndværk og erfaring for at kunne gøre det optimalt. Det er på ingen måde ønskværdigt at efterisolere selv, hvis det har det resultat, at man skal hyre en håndværker for at gøre det om.

Hvorvidt du vælger at gøre det selv, eller få professionelle til det, er op til dig selv, men tag alligevel og få hjælp fra enten en håndværker eller byggesagkyndig til at vurdere arbejdet, inden du går i gang. Hvor kompliceret arbejdet bliver, kommer nemlig også an på tagets konstruktion.

Hvis du er en af dem der går med overvejelser omkring installation af en varmepumpe, så skal du være opmærksom på, at det er en god ide at få gennemgået din hulmursisolering først. Hvis du vil vide mere om og se priser og indhent 3 tilbud på luft til vand varmepumper, så kig ind på Bedste-varmepumpe.dk