Spring til indhold

Jakkerne frem

I dag er det onsdag. Vi er ved at finde ud af, hvad vi skal lave i den kommende weekend, hvor ingen af os har nogle planer. Det er en sjælden begivenhed i min familie, at vi kan finde en weekend, hvor vi ikke skal noget. Vores store søn har som regel en sportsbegivenhed, han skal deltage i. Min datter har som regel planer om at være sammen med en weekend. Det hænder tit, at min mand er nødt til at deltage i ekstra møder i løbet af weekenden. Og så er der jo mig. Mit arbejde kræver, at jeg arbejder i nogle weekender i løbet af måneden. Men i den kommende weekend er der ikke nogen planer eller pligter – for nogle af os. Når det er tilfældet, så plejer vi at lave noget sammen. Det kan fx være, at vi går ud og spiser sammen. Eller besøger et interessant eller smukt sted og går tur. Fx en tur på et museum, eller en tur i biografen.

Finde herrejakker nu

Jeg har en idé om, at jeg godt kunne tænke mig, at vi alle sammen tager toget ind til hovedstaden og går i byen der. Du ved sådan en rigtig shoppe-tur, hvor vi får shoppet igennem. Jeg har nemlig opdaget, at vi alligevel skal se på jakker til mænd. Både min mand og vores søn har brug for nye vinterjakker. Og skal jeg være helt ærlig, så vil jeg gerne have et par nye sko. Eller to. Jeg har efterhånden trådt mine løbesko fuldstændig ud. Og jeg vil gerne have et par pæne sko eller støvler, jeg kan bruge i vinterens forløb.

Vi kunne måske tage derind og bruge et par timer på at købe ind. Min datter vil gerne have et par nye ridebukser. De er godt nok ret dyre, og egentlig har hun ikke brug for dem. Men der er jo ret meget mode i den der hesteverden, som hun er blevet en del af. Og i den lokale sportsforretning har de ikke det mærke – eller brand – som hun vil have. Så vi kunne købe et par (dyre) ridebukser til hende, vinterjakker til drengene og sko til mig. Og så, måske gå på café eller restaurant bagefter. Og få en hel dag brugt på at shoppe og være sammen.Hvis det ikke bliver restaurant, kan vi jo hurtigt lave mad hjemme med de måltidskasser på tilbud, vi har.

Drengene hader shopping

Jeg synes, det lyder som en god idé. Men det synes drengene ikke. De hader at shoppe. Min mand har ikke tålmodighed til at vente på, at jeg får prøvet sko. Og vores dreng gider ikke at rende rundt i rideudstyrsforretninger. Så vi har et lille problem her. Måske vil det bedste være, at jeg foreslår, at drengene gør noget sammen for sig, og så tager min datter, og jeg ind til byen for at købe vintertøj: Jakker til mændene, ridebukser og sko. Så kan vi mødes nede på torvet, når vi kommer tilbage og gå på den lokale café og spise aftensmad sammen, mens vi fortæller om dagens oplevelser.

Mit forslag bliver vedtaget. Der er bred enighed om, at det er en god idé. Vi må bare ikke komme hjem med jakker, der er alt for farvestrålende.