Spring til indhold

Kender du?

  • af
lån penge gratis

Kender du de reelle kreditomkostninger, som altså afspejles i størrelsen af ÅOP, bliver i dette eksempel ganske store. Det vil normalt være betydeligt billigere, hvis man kan låne pengene i sin egen bank.

Så mylderet af lånetyper på Internettet henvender sig først og fremmest til mennesker, der allerede har opbrugt deres kreditværdighed i banken. Det er selvfølgelig den væsentligste del af forklaringen på de store forskelle i kreditomkostningerne, for låneudbyderne har naturligvis en nedsat sikkerhed for at få sine penge igen.

Der er al mulig grund til at se sig godt for, hvis man er nødt til at få finansieret købet af for eksempel en ny vaskemaskine, fordi der ikke lige er plads i økonomien til at betale den kontant.

Det er fristende blot at lade sælgeren finansiere købet og så sidde tilbage med en fast månedlig ydelse, men der er reelt mange penge at spare, hvis man bruger nogle få minutter på Internettet for at finde det billigst mulige lån. Her chancen for at redde sig en timeløn på mange tusinde kroner. Et eksempel er, at familiens vaskemaskine er gået i stykker, og det kan ikke betale sig at reparere den, fordi alderen i forvejen trykker maskinen.

Man går på nettet og søger efter vaskemaskiner, og i en stor netbutik med hårde hvidevarer falder man for en vaskemaskine af god kvalitet til en kontantpris på 5.690 kr. Sammen med prisen er angivet, at man også kan få fingre i maskinen ved at betale en ydelse på 134 kr. pr. måned i 72 måneder – altså 6 år.

Det er fristende bare at slå til for 134 kr. kan man nok afse pr. måned. Men nogle få minutters søgning på nettet efter lån uden sikkerhed kan være en virkelig god forretning. Det myldrer med tilbud på den type lån, og den hårde konkurrence mellem de mange låneudbydere sikrer nogenlunde fornuftige kreditomkostninger. I eksemplet med vaskemaskinen var de samlede kreditomkostninger på 3.936 kr., hvis netbutikken med hårde hvidevarer skulle finansiere købet.

Men på ganske få minutter kan man finde tilbud på lån af 5.690 kr. til en noget mindre omkostning. Et konkret eksempel gav for eksempel et lånetilbud med samlede kreditomkostninger på 2.734 kr. og en fast månedlig ydelse i de 6 år på 117 kr. Det vil sige, at man sparer i alt 1202 kr. i kreditomkostninger blot ved at bruge knap fem minutter ved sin computer. Det er da en timeløn, der vil noget!

Store forskelle i priser på lån

Søger man efter disse typer af lån på nettet, mødes man hos mange låneudbydere med både en minimum-opstilling og en maksimum-opstilling. I ovennævnte eksempel er det tal fra en minimum-opstilling, der er anvendt ud fra den forudsætning, at personen med ønsket om at købe en vaskemaskine har en god kreditværdighed. For igen her er det sikkerheden for at få pengene igen, der afgør rentens og dermed de samlede kreditomkostningers størrelse.

Har man en virkelig god kreditværdighed, kan man regne med tallene i en minimum-opstilling, men kniber det med at holde styr på økonomien, kan kreditomkostningerne stige drastisk. Helt galt vil det være, hvis man er optaget i RKI-registret over dårlige betalere. I så fald må man regne med tallene i maksimum-opstillingen, hvis man da overhovedet kan opnå lånet. Bemærk i øvrigt, at det er en god ide at være medlem af en a-kasse, så man kan få udbetalt understøttelse ved arbejdsløshed.

Danmarks billigste lån

Ved at benytte dig af vores lån penge sammenligner har du de bedste muligheder for at finde Danmarks billigste lån. Lånene er ikke bare billige, flere af dem er endda gratis og rentefrie i 30 til 60 dage. At kunne låne penge uden renter og gebyr gør sig gældende for alle nye kunder hos det pågældende lånefirma. Det vil med andre ord sige, at første lån er gratis og rentefrit i en måned eller to måneder.

Vælger du ikke et gratis lån, er det altid en god ide at sammenligne priser – ikke mindst når det gælder lån. Sammenlign de mange nemme lån og find Danmarks billigste på under 2 minutter. Husk, at du også kan låne penge og få dem udbetalt i weekenden. Så står du og mangler penge på en lørdag eller en søndag, så får du altså også hurtig udbetaling i weekenden, døgnet rundt 24/7.

OBS: Det er vigtigt at pointere, at Finanstilsynet fører tilsyn med samtlige finansieringsselskaber, du finder her på siden. Dette er din garanti for, at de alle overholder