Spring til indhold

Lydudstyr til cafeen

I kampen om de ofte ganske kræsne kunder til en cafe, er det med at være skarp, anderledes og kreativ. Her i Cafe Nordlys har vi besluttet at satse på et publikum, der ikke kun nyder gode retter, god kaffe og hyggelige omgivelser -men som også har en bred og versatil musiksmag. Og det har betydet, at vi har valgt at indrette os med faciliteter til både musikere og DJ’s. Sidstnævnte stiller faktisk ganske mange krav til det perfekte lydudstyr.

Moderne mixerpulte

I min barndom og tidlige ungdom var det at have en mikserpult lig med det vildeste. Og det var stort nok dengang, hvis man kunne mixe mellem 2 lydkanaler. Og ofte endte det der, for de var simpelthen dyre ad Pommern til!

Men som med så megen anden elektronik er også mixerpulte i dag yderst billige – også i den høje ende af kvalitetsskalaen. Faktisk er det nærmest sindssygt, hvad man kan få for pengene i dag! Et godt eksempel på en billig mixerpult:

En 12-kanalers mixer til under 1.800 kroner! Det er jo helt vildt – og den har endda indbyggede effekter og kan optage MP3.

Det er firmaet Danguitar i Grenå, der har dem, og de har et helt enormt udvalg af billige mixerpulte.

Alt er da vist USB nu om dage?

Da vi havde de første DJ’s, der kom som gæster, medbragte de kun deres egen musik, og de stillede krav om , at vi havde et audio interface til deres lyd via USB. Det var jo sådan set fair nok, men vi måtte da lige ud og undersøge lidt om, hvad det reelt gik ud på.

Som vanligt var det Danguitar, der havde løsningen. Eller rettere: Løsningerne.

Deres ret store udvalg af billige og gode USB lydkort – https://www.danguitar.dk/lydudstyr/indspilning/audio-interface – var lidt af en udfordring for os, men heldigvis har de en fremragende kundeservice, så ved at forklare dem, hvad det skulle bruges til, fandt de den helt rigtige løsning til os.

Og nu? Ja – nu har vi et fantastisk setup med god lyd, glade gæster og endnu mere gang i cafeen end nogensinde før 🙂