Spring til indhold

Projekt tyverialarm

Det er et kæmpe projekt at få sat en privatalarm op her i huset. Vi bor på 400 m2 i tre niveauer: Kælder, stue og 1. etage. Og så har vi også et loft. Haven er meget stor – grunden er 6000 m2, så jeg er glad for, at vi har en havetraktor. Jeg elsker at køre den, så plænen er altid fin. Resten kan gartneren, som kommer et par gange om måneden, få lov til at ordne. Han er dygtig og har lavet et fint staudebed, som er blevet meget smukt. Det så godt nok sølle ud lige, da han havde plantet det, men han ved, hvad han gør.

Videoovervågning

Men altså det her projekt, vi har gang i, nu med privatalarmer og videoovervågning er noget af en udfordring for mig. Det er nemlig mig, som står for alt her på hjemmefronten. Min mand rejser meget i kraft af sin virksomhed, så han er her sjældent. Måske har vi 50 dage sammen på årsbasis.

Derfor var jeg villig til at tage projekt ”tyverialarm” på mine skuldre. Jeg har sat mig grundigt ind i, hvilke typer privatalarmer jeg kan få, og jeg ved, at jeg kan få et system til videoovervågning af huset, garagerne og haven. Jeg ved godt, at det er forbudt at overvåge naboen eller vejen uden for grunden. Den er offentlig, og det er helt ok, at man ikke må overvåge den. Nu er der altså også langt over til vores nabo, og op til vejen, og videoovervågningen er mere mit ønske om, at jeg gerne vil føle mig helt sikker. Det er ikke altid rart at sidde alene i et kæmpestort hus.

Tryghed

Man kan godt blive sådan lidt angst sent om aftenen. Videoovervågning inde i huset vil jeg dog ikke have. Jeg bryder mig ikke om tanken – af en eller anden mærkelig grund.
Måske skulle jeg alligevel overveje at få videoovervågning sat op i kun en del af huset – i min mands kontor ville det måske give mening. Det er der dokumentskabet, står, og det er helt sikkert, dét, som en tyv vil gå efter, hvis her bliver indbrud. Jeg ved bare ikke, om jeg så skal give alle mennesker besked om, at der er videoovervågning derinde. Behøver jeg at fortælle mine gæster det? De kommer jo ikke derind. Når jeg har gæster, så plejer vi at sidde enten i én af stuerne, eller i køkkenet. Der vil jeg ikke have videoovervågning op.

Jeg har fået en aftale med en ekspert i alarm- og overvågningssystemer i morgen fra firmaet ProTech. Han kommer for at se på tingenes tilstand, så han kan skræddersy en løsning til os. Det bliver en lidt kedelig morgen, er jeg bange for. Jeg er ikke god til at det der teknik om kabler og apps og alt den slags. Det vigtigste for mig er, at systemerne fungerer, at de er nemme at bruge og programmere, at min mand også får besked, hvis det skulle ske, at vi får indbrud. Hvis vi kan få et system sat op, som møder mine krav, så vil jeg være glad.