Spring til indhold

Puds vinduer!

Er du studerende, så er pengepungen nok ikke helt så tyk som du gerne,vil have, at den skal være. SU og fritidsjobbet slår lige til huslejen, regningerne, maden, tøjet og byturene med vennerne. Det er nødvendigt at lægge et budget. Og når vi gør det, så ser vi ofte, at vi har svært ved at holde det.

Du bor sikkert i en lille lejlighed, måske sammen med en anden studerende, så I kan dele udgifterne til boligen. Men er I enige om at dele pligterne? Jeg tænker på rengøringen og den slags.

Frederiksberg

Måske har din boligkammerat lidt flere penge, end du har, så hun har råd til at betale en vinduespudser fra Frederiksberg, når det er hendes tur til at ordne den tjans? Ja, det er den nemme måde at komme over den pligt på: ”vinduespudser Frederiksberg”, frem kommer listen, og hun kan bare ringe og bestille tid.

Men det kan du måske ikke, og når det bliver din tur, så må du gøre det selv. Så du skal have nogle gode tips til, hvordan du gør det, uden at det bliver en sur pligt.

Det første tip går ud på, at du skal have det rigtige udstyr til arbejdet. Det nytter ikke noget med gamle aviser og køkkensvampe. Du skal have, en god skraber og en indvasker. Nogle gamle viskestykker har du sikkert. De skal bare være rene.
Det kan være en udgift, du ikke bryder dig om, men husk, at udstyret kan bruges igen og igen, så på længere sigt er udgiften ikke så stor.

Det næste tip er, at du selv kan lave sæbevandet, du skal bruge. Du kan naturligvis købe særligt sæbevand, som er beregnet til vinduespudsning. Men hør her: Du har allerede opvaskemiddel. Tilsæt lidt af det til vandet. Og så bliver udgiften reduceret til, at du kun skal købe noget salmiakspiritus. Tilsæt også en lille, bitte smule af det til vandet. Et ekstra tip er, at du også tilsætter lidt almindeligt eddike – ikke den gode du bruger til salaten, men den helt almindelige hvide. Det sikrer, at kalk, som vandet indeholder, ikke sætter sig som striber på ruderne.

Nu er du klar til at angribe vinduespudsningen. Når du endelig er i gang med det, vil du se, at det er nemt nok. Det, som er vigtigt, er, at du sørger for, at afskrabningen sker rimeligt hurtigt. Når du skraber sæben af, så prøv at lade være med at løfte skraberen væk fra vinduet, men kør den i baner ned overvinduet. Du skal gøre det, så banerne overlapper hinanden. Dermed får du skrabet al sæben og snavset væk.

Når du først er i gang med arbejdet, og får indarbejdet lidt muskelhukommelse til, hvordan du vasker og skraber vinduet, så går det hurtigt med resten af dem. Og tænk på, at du faktisk ikke behøver at pudse vinduerne mere end 2 gange om året. Din roommate skal jo gøre det de andre 2 gange.

Så jeg vil anbefale, at du tager den tjans i foråret og om sommeren, så du ikke får kolde fingre. Din boligkammerats vinduespudser fra Frederiksberg har sikkert nogle velegnede handsker, så han kan tage tjansen, når vejret er koldt.

Hvis du vil arbejde med det professionelt, er et godt sted at arbejde firmaet MEM Polering i København.