Spring til indhold

Rollator eller kørestol?

Min bedste mor er en stolt dame. Hun er meget aktiv og har et godt hoved. Det er hende, vi har fået mange gener fra. Hun har dog nogle problemer med at gå. Altså hun kan godt gå, men en rollator hjælper hende meget i hverdagen. Fx når hun skal ud at handle. Hvis hun ikke skal bære på tunge ting, så kan hun faktisk godt gå uden sin rollator. En stok hjælper hende.

Måske en kørestol?

Hun er også en meget bestemt dame. Hun hader sin stok. Den får mig til at se rigtig gammel ud, siger hun. Ja, men så brug, din rollator. Nej, den er et stort skrammel at håndtere. Hendes argument er rigtigt. Den er lidt stor i det.
Her på det sidste er det dog blevet sværere og sværere for hende at gå. Hun kan godt, men ikke uden rollatoren. Hun har overvejet at købe en kørestol. Sådan en lidt robust én, så hun føler sig sikker. Hun er dog ikke så meget, for at hun skal have en hjælper til at skubbe den for sig.

Ikke nedværdigende

Hun mener, det er nedværdigende. Vi har forsøgt at overbevise hende om, at det er det ikke. Og der er sikkert mange, som vil værdsætte at få nogle af hendes kloge ord med sig, når de skubber stolen, og hun snakker. (Bedstemor er meget snakkesalig, kan jeg melde.) Vi har lovet hende, at vi vil hjælpe hende med at finde en kørestol, hun kan bruge. Men der er mange kørestole på markedet. Det er faktisk lidt af en labyrint at finde rundt i. Kvinden kan jo faktisk godt gå. Det kniber lidt med at holde balancen en gang imellem. Og hun bliver hurtigt træt fysisk. Måske kan man få en kørestol, der er en slags kombination mellem en kørestol og en rollator. Så vil den sikkert heller ikke være alt for tung at skubbe eller gå med.