Spring til indhold

Solpaneler og jordvarme

  • af
solpaneler og jordvarme

Mange husejere tænker på måske, at det er enten solpaneler eller jordvarme, men virkeligheden er en helt anden. Det er faktisk både og, da det er super effektivt at kombinere solceller og jordvarme eller varmepumper.

Grunden hertil er simpel, da solceller jo kan levere en masse grøn strøm til jordvarmepumpen eller varmepumpen. Herefter kan pumpen producere en masse grøn energi i form af varmt brugsvand.

Så har du mulighed for både at få solpaneler og jordvarme, så bør du overveje det. Billige solpaneler på tilbud finder du hos Bedste-solceller.dk, som er blandt markedets førende indenfor sammenligning af solcelleanlæg. Prisen på solpaneler ligger fra cirka 30.000 kr. inklusiv opsætning og montering.

Når det kommer til solceller, er der flere typer at vælge imellem. Du kan f.eks. vælge solpaneler med batteri, som er super smart, hvis du ønsker at lagre strømmen. Lagring er strøm er ideelt, hvis ikke du kan nå bruge strømmen i løbet af dagtimerne.

Typisk kobler man et 4 eller et 6 kWh batteri til solcelleanlægget, men du kan også vælge et 8 eller 10 kWh solcellebatteri. Har du en elbil (Tesle o.l.) skal du nok bruge et stort batteri til dine solpaneler. Læs mere om solcelleanlæg med batteri bedst i test på Bedste-solceller.dk, hvor du kan læse mere om forskellen.

Den anden type omhandler, om solpanelet skal være på taget eller på et stativ på jorden. Solpaneler på tag er de mest populære, da det er nemt og ligetil. Hvad enten du har tegltag eller paptag, så kan du nemt montere solpaneler derpå. Det kræver naturligvis, at tagkonstruktionen kan holde, og at taget vender mod syd eller vest.

Jordvarmeanlæg lodret er mest effektiv

Når du vælge jordvarmeanlæg, har du to muligheder, som er:

  • Lodret jordvarme
  • Horisontal jordvarme

Forskellen er, at jordslangerne enten graves ned i dybde af 90 centimeter ved horisontal jordvame eller 170 meter ved lodret/vertikal jordvarme. Lodret jordvarmeanlæg er dog den mest effektive, da den kommer meget længere ned i jorden, hvor der er varmere året rundt.

Find bedste jordvarmepumpe og jordvarmeanlæg lodret på Jordvarmeanlæg.dk, hvor du ligeledes kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på jordvarme. Prisen på horisontal jordvarme starter fra cirka 130.000 kr. installation. Prisen for lodret jordvarmeanlæg er lidt dyrere og starter fra cirka 200.000 kr. inkl. montering.

Hvilken type jordvarmeanlæg eller solpanel, du skal vælge, afhænger af dit forbrug og din bolig. Heldigvis kan installatøren være dig behjælpelig med at vælge den rette type og den rette størrelse.