Spring til indhold

Sovesofa eller ej?

Vi skal have indrettet min datters værelse, så hun føler sig godt tilpas. Hun er ved at flytte ned i kælderen, som vi har sat i stand. Vi har sat et nyt badeværelse op dernede. Vi har også – endelig – fået isoleret væggene og gulvet i det store værelse. Fugtskaderne er repareret. Det er blevet ret flot. Oprindelig havde vi tænkt, at det nye værelse skulle være gæsteværelse, men da hun så, hvor lækker kælderen er blevet, så erklærede hun, at hun gerne ville flytte derned. Hendes tanke og argument for, at det er en god idé, var, at vi så kan være i fred for hinanden, når hun har veninderne på besøg. Javel. Jo, hun er i den alder, hvor hun ikke vil overvåges, men gerne vil have sit privatliv. Ak.

Sovesofaer

Så vi er ved kigge på sovesofaer, så hun kan få et hyggeligt værelse, hvor de kan sludre og lytte til musik eller tale om drengene. Det er måske en god idé, at hun får en sovesofa, det vil tvinge hende til at huske at redde sengen, så hendes værelse ser pænt ud, når de kommer hjem efter skole.

Men jeg er nu lidt i tvivl, om det skal være en sofa. Hun skal have en ordentlig nattesøvn, ellers bliver hun kropumulig at have med at gøre. Og jeg er ikke sikker på, at en sovesofa er det ideelle møbel, der kan give hende det. Det er jo vigtigt, at hun får en god madras at lægge sig på. Jeg kan godt se idéen med sovesofaer som en god løsning i et værelse til en teenagepige. Jeg er bare ikke sikker. Sengen, hun har oppe i værelset på første sal, er rigtig god, og det vil da være en skam ikke at bruge den. Vi har købt den til hende for blot 2 år siden. Den er udmærket. Nå, vi kan da bruge hendes gamle værelse som gæsteværelse. Så det bør ikke være et problem.

Hyggen ved en sovesofa

Men altså, hun har fablet om hyggen ved en sovesofa i en måned nu, og jeg er villig til at forsøge. Men hun har altså måttet love mig, at hvis jeg kan mærke, at hun ikke får den søvn, hun skal have, så må hun få sengen ned i kælderen. Og så tager vi sovesofaen op i det gamle værelse.

Indtil videre har vi set mindst 100 forskellige modeller. Det er bestemt ikke nemt. Så er sofaerne for gammeldags, eller de er for robuste, eller også er deres madras, ikke god nok. Jeg er ved at være godt træt af at lede efter en sovesofa, som kan møde alle vores krav. Vi har været i flere forskellige møbelforretninger – har set både på billige og dyre modeller og er kommet lige vidt. Det tegner ikke så godt, synes jeg.

Vi bliver nødt til at sætte en deadline for det her projekt. Gider ikke længere de der diskussioner om indretning og design og farver. Så jeg har besluttet, at nu får hun 3 valgmuligheder blandt de 10 bedste sovesofaer, jeg har fundet. Hun får 3 dage til at beslutte sig for én af dem. Har hun ikke besluttet sig, så bestemmer jeg, hvilken sofa vi skal bestille til hende.