Spring til indhold

Tæpper til cafe

Jeg har været på kontoret i dag. For første gang i en måned. Det har været dejligt at have ferie i så lang tid. Men jeg kan også godt mærke, at det er rart at være tilbage på kontoret igen. Lige da jeg ankom i morges, lagde jeg mærke til, at der var noget anderledes på kontoret. Der gik dog lidt tid, inden jeg opdagede, at ændringen bestod i, at der var kommet nye tæppefliser på gulvene. Det var da også på tide. Inden jeg gik fra til sommerferie, havde jeg haft en dårlig oplevelse. Du ved, sådan nogle tæppefliser kan, når de er blevet godt slidt ligesom krølle sig op fra den lim, de bruger under dem. Det kan give en lille fold, som kan være ret hård. Og man kan snuble over sådan en – og faktisk falde og slå sig.

Tæpper til erhverv

Det var i hvert fald sket for mig. Jeg kan godt huske, hvor ondt det faktisk gjorde, når man sådan kommer med en stak sagsmapper, en kop varm kaffe og så snubler og falder. Så det var da dejligt at se, at de har fået gjort noget ved de erhvervs-tæpper, vi har liggende her på kontoret.

Den første dag på kontoret brugte jeg naturligvis på lige at sætte mig ind i nogle af de nye sager, som jeg skal behandle i de næste par uger. En del af dem er rutinesager. De bliver bare kørt helt efter bogen og anvisningerne. Et par af sagerne er lidt mere komplicerede. Her bliver jeg nødt til at læse lidt op på, hvad man har gjort i tidligere lignende sager, og bagefter skal jeg så give løsningsforslag. Helt fint.

Feriefortællinger

Dagen blev naturligvis også brugt på at sige hej til kollegaerne igen. Høre om deres ferier og sludre om mine egne oplevelser. En af mine kollegaer fortalte om sin ferie til Spanien. Hele familien havde været afsted i 2 uger – og det havde åbenbart været så skønt og vidunderligt, at jeg faktisk blev lidt mistænksom: ”Det har været en dårlig ferie.” Tænkte jeg. Jeg sagde ikke noget, men lyttede til hendes overdrivelser. Hun talte og talte om den ferie. På et tidspunkt blev det lidt for meget af det gode. Så jeg spurgte hende om, hvordan hendes børn havde haft det med at blive slæbt til forskellige museer hver dag i 12 dage.

Så kom tårerne

Umiddelbart var hendes svar, at de havde det fint med det. Men jeg kunne se, at tårerne begyndte at trille ned ad kinderne på hende. Hun græd. Fortalte, at ferien havde været rigtig dårlig. Hun og hendes mand havde været oppe og skændes hver dag. Hun fortalte, at de slet ikke havde været ude og se noget. De havde bare ligget ved en pool og kigget på, at deres børn badede. De skal skilles.

Jeg fik oprigtigt ondt af hende. Der har længe været problemer i det ægteskab. Så godt, at de endelig har fået taget en beslutning. Nu skal hun videre herfra. Det bliver svært. Så jeg skal sørge for at være en god kollega overfor hende i de kommende måneder.