Spring til indhold

God massage i København?

Lørdag morgen. Jeg kan dårligt vente med at komme i gang med at udføre alle de projekter, jeg har planlagt for weekenden. Jeg glæder mig. Men, men, men! Jeg kan dårligt nok komme ud af sengen, førend det gør ondt i skuldrene og nakken. Jeg kan dårligt nok svinge armene rundt. Jeg har så forfærdeligt mange smerter. Det er smerter, jeg kender. De kommer, når jeg stresser på arbejdet.

Ikke til at holde ud

Når det sker over længere perioder, så bliver det bare helt tosset. Jeg ved, at jeg bør tage nogle flere pauser, når vi er inde i en periode med travlhed. Jeg gør det bare ikke. Tværtimod. Jeg bider tænderne sammen, krummer ryggen, trækker skuldrene ind mod mit bryst. Jeg sidder faktisk ved min computer og ligner et menneske, der vil nikke skærmen en skalle. Eller gå til angreb på den. Men den arbejdsstilling bevirker, at der kommer spændinger i hele det store muskelsæt, der sidder i den øvre del af ryggen og skuldrene. Det fører til kraftige smerter i den del af min krop. Sommetider kan jeg mærke smerter fra sådan ca. midt på ryggen og helt op til underkæben.

Lære at sidde korrekt

Jeg ved godt, hvad jeg skal gøre. Jeg skal lære at blive siddende korrekt. Jeg skal tage nogle pauser, hvor jeg rejser mig fra kontoret og bevæger armene og skuldrene. Lave nogle små øvelser, så musklerne lige får lov til at koncentrere sig om at løsne sig op og blive bløde og smidige. Men jeg kan jo ikke stå der på kontoret og lave armsving hele dagen. Og jeg har svært ved at huske at sætte mig rankt på min stol. Så når jeg kommer hjem, så har jeg faktisk svært ved at slappe af. Også selvom jeg står og laver forskellige, akavede gymnastiske øvelser på stuegulvet. Smerterne forsvinder faktisk først om aftenen, når jeg går i seng, og får strakt kroppen ud. At de så er der næste morgen, plejer jeg at ignorere, fordi jeg har travlt med at skulle ud af huset og på arbejde.
Det går bare ikke længere, indser jeg nu.

En god omgang massage

Når jeg dårligt kan komme ud af sengen lørdag morgen, fordi der er spændinger i hele kroppen, ja så må jeg gøre noget. Måske skulle jeg forsøge mig med at tage i svømmehallen. Jeg elsker at svømme. Det vil være god motion, og det vil få mig til at bruge mine muskler på en anden måde. Og ja, jeg kunne kombinere det med noget massage. Det ville være rigtigt skønt at få arbejdet alle musklerne igennem af en dygtig massør.

Tanken for mig til at vælte ud af min seng. Jeg laver en god kop kaffe og sætter mig med min tablet. Går på nettet for at finde et sted, der tilbyder massage i København. Professionel massage. Måske sportsmassage.

Jeg skriver navnet og telefonnummeret til en klinik, min søgning har givet mig ned. Noterer, at det er en fysioterapeut. Overvejer, hvornår jeg selv har tid til at få massage hos dem. Beslutter, at jeg vil ringe til dem på mandag. Lige inden jeg skal på arbejde.